LPG ENDERMOLOGIE®

LPG Endermologie®

Behandlingen är en icke-invasiv behandling för att forma till områden på kroppen som inte vill ge med vare sig med hjälp av träning eller med diet. Det går inte att träna bort celluliter och det finns ingen diet som kan få bort dem heller.

Behandlingen innebär att man med motoriserade rullar och vakuum sträcker och knådar vävnaden. Resultatet blir en omformning av kroppen med en slätare hud. Andra positiva effekter är att lymfan stimuleras så att överflödig vätska, slagg och toxiner försvinner från vävnaden, muskulaturen mjukas upp och blodcirkulationen främjas. Det gör att fettcellerna i underhuden sätts i lipolys och att fibertrådarna i huden stretchas. Fettcellerna krymper – bindväven stretchas – slaggprodukter och
vätska försvinner och det är hemligheten bakom LPG Endermologie®.

Resultat man kan förvänta sig efter en behandling:

Lipomassage, kropp:

 • reducerar celluliter
 • gör huden jämnare och fastare
 • stramar åt huden
Liftmassage, ansikte:
 • rynkreducering
 • ger ökad fasthet
 • lyfteffekt
 • minskar dubbelhaka
Efter kirurgiska ingrepp:
 • minskar svullnad
 • lindrar smärta
 • ökar blodcirkulationen
 • behandlar ärrvävnad / bearbetar ojämnheter
En behandling genomförs i en kur

Frågor och svar om LPG

Vad är LPG Endermologie®?
Endermologie® är ett registrerat varumärke hos LPG Systems i Frankrike. Metoden uppfanns för att behandla ärrvävnad och då upptäcktes också de positiva effekterna på hudens struktur.

Vad är celluliter?
Med ordet celluliter refererar man till de gropar som kan uppstå i huden vid höfter, på låren och rumpan. Celluliter uppkommer av flera anledningar till exempel ålder, ärftlighet eller hormonella orsaker. När cirkulationen i huden minskar hindras vätska och slagg att försvinna och näring till cellerna att komma fram. Fettcellerna svullnar upp och trycker huden uppåt. Samtidigt drar fibertrådarna som förbinder huden med musklerna ihop sig så att huden dras in. Fettcellerna trycker upp huden och fibertrådarna dra in huden - varvid blir huden gropig och ojämn.

Vad händer med huden vid LPG Endermologie®?
LPG Endermologie® är en mekanisk teknik som kombinerar vakuumsug med att två rullar symmetrisk och rytmiskt veckar huden. Det gör att fettcellerna i underhuden sätts i lipolys och att fibertrådarna i huden stretchas. Fettcellerna krymper – bindväven stretchas – slaggprodukter och vätska försvinner och det är hemligheten bakom LPG Endermologie®.

Är LPG Endermologie® godkänt av FDA?
Ja, 1988 godkändes metoden för cellulitreduktion.

Vad är det för skillnad på fettsugning och LPG Endermologie®?
LPG Endermologie® är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling behandling som innebär att huden inte penetreras. De flesta plastikkirurger rekommenderar LPG Endermologie® före och efter fettsugning för att få ett jämnare och snyggare resultat.

Hur ofta går man på behandling?
Två gånger i veckan.

Hur många behandlingar behöver man göra innan man ser resultat?
Det varierar men för de flesta ligger det på 6-7 gånger. Vi rekommenderar de allra flesta 14 gånger.

Hur lång är en behandling?
35 minuter.

Gör det ont?
Nej, tvärtom är det en behaglig upplevelse och efteråt känner man sig fylld av energi.

Kan man göra behandling om man är gravid?
Man gör inte fettreducering eller cellulitbehandling om man är gravid. Däremot kan man med fördel göra lymfdränage för att exempelvis behandla svullna ben.

Historien bakom LPG – Endermologie®

I slutet av 70-talet råkade Louis Paul Guitay (LPG) ut för en trafikolycka och skadades allvarligt med omfattande ärrbildning som följd. Guitay fick terapeutisk massage för att mjuka upp vävnaden och för att återställa muskelfunktionen. De här massagebehandlingarna, som varade tre till fyra timmar per dag, bestod i manuellt rullande av huden för att återfå elasticiteten. Guitay var inte nöjd med behandlingarna då det tog så ofantligt mycket tid och resultaten varierade mycket beroende på massageterapeutens kunnighet. Som ett resultat av detta designade Guitay LPG Endermologie-systemet, vilket är en motoriserad mekanisk massagemetod för att uppnå samma resultat som vid en manuell massage.

Kort därefter använde man massagemaskinerna för att behandla sådana ärr och skadad vävnad som Guitay hade drabbats utav. Under massagen upptäckte läkarna att lokala fettdepåer och celluliter försvann vilket beror på den stretching av vävnaden som man får, stimuleringen av det lymfatiska systemet och tryckförändringen som uppstår med vakuumet.

Den kosmetiska användningen av LPG Endermologie® är spridd över hela världen och FDA har godkänt metoden för reducering av lokala fettdepåer och celluliter. Metoden används också i kombination med fettsugning vilket kortar ner läkningstiden och gör resultatet jämnare och snyggare.

Lipomassage TM

by Endermologie Movie

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.