om oss

Välkommen till Diatermikliniken, Din hudvårdsklinik i Kalmar grundad 1990. Vi är medlemmar i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, en sammanslutning för hudterapeuter i Sverige, som ställer höga krav på utbildning och etik.

Ann-Charlotte Andersson Rosén
Klinikens grundare och ägare sedan 1990. Ann-Charlotte är SHR-Auktoriserad Hudterapeut med vidareutbildning och SHR-certifiering till Spec. Hudterapeut vid Uppsala Universitet, IPL/lasercert, Epilering/Diatermicert samt innehavare av Mästarbrev. Hon har dessutom läst kurser till C-nivå inom Biomedicin vid Linnéuniversitetet samt stressfysiologi vid Umeå universitet. Inom SHR har Ann-Charlotte haft uppdrag som examinator under 10 år, suttit i Utbildningsutskottet och varit Vice ordförande i SHR:s styrelse samt Etiska rådet. I dag sitter Ann-Charlotte iTekniska kommittén i SIS för utarbetandet av en Europeisk standard för hudterapeuten genom europeiska CEN.

Linda Berisson
Linda är SHR-Auktoriserad Hudterapeut och SPA-terapeut samt Gesällbrevsinnehavare. Linda är certifierad i Wax Logics Advanced  Class. Tidigare har hon varit SPA-chef och  förgyllt tillvaron för gästerna på Stufvenäs Gästgiveri. Från 2016 arbetar Linda hos oss på Diatermikliniken. Linda är även legitimerad grundskollärare, diplomerad spädbarnmassageinstruktör och har flera års erfarenhet av att leda babysim.

Bodil Magounakis

Bodil är ögonläkare och driver en privat ögonklinik i Ångkvarnen i Kalmar. I samarbete med Diatermikliniken utför Bodil estetiska övre ögonlocksoperationer, dvs. avlägsnar överskottshud som tynger ner ögonlocken. Hon har både svensk och europeisk examen i oftalmologi och undervisar på Optikerprogrammet vid Linnéunversitetet. Bodil tar äver bort leverfläckar/födelsemärken.
Kontaktuppgift till Bodil är kalmarprivataogon@telia.com