Esse Skincare är en ekologisk & rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av råvarorna de använder sig av kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden. Dessa ingredienser skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat.

Esse Skincare följer även den senaste forskningen inom hudvård och använder Probiotika och Prebiotika i ett urval av deras produkter. Esse Probiotic Skincare är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA. 

Ingredienser
På Esse fokuserar de forskningen på banbrytande naturliga ämnen. Produkterna från ESSE Probiotic Skincare passar alla hudtyper, även åldrad hud, oren hud eller hud med acne. Detta för att säkerställa att alltid är först med vad ekologisk hudvård har att erbjuda. Här är några av höjdpunkterna:

• Lågmolekylär hyaluronsyra används för dess förmåga att tränga in i huden, återfukta och motverka inflammationer.

• De fokuserar på hudens mikroflora. De använder probiotika som inulin och fruktooligosackarider för att gynna tillväxten av nyttiga mikrober på hudens yta.

• Essentiella fettsyror används i stabiliserad form med fokus på omega-3-oljor.

• De använder stora mängder av potenta antioxidanter, inklusive Rooibosextrakt (aspalathin) och kärnextrakt från vindruva.

• Certifierade ekologiska eteriska oljor används för sina terapeutiska effekter.

• De använder afrikanska extrakt som Sutherlandia, Kigelia, Honeybush, Buchu och Aloe Vera för sin unika förmåga att reglera fettproduktionen och immunsvaret i huden.

• Afrikanska oljor som Baobab, Marula, Yangu och Manketti används för sin förmåga att skydda mot UV-strålning samt att förse huden med värdefulla omega-fettsyror.

• De använder Olivbladsextrakt (Oleuropein) för att minska solbränna, förbättra hudens elasticitet och minska rynkor.

Hudens mikroflora och probiotika
De flesta förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen. Men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud. Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud. Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen. De vill skapa en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de dåliga mikroberna som påskyndar hudens åldrande. För att nå dit använder vi oss av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna som på det sättet kan konkurrera ut de ogynnsamma. Vi använder oss också av probiotika i vissa produkter för att uppnå specifika resultat. Din hud är ett komplicerat ekosystem. Du behöver dina mikrober – så undvik att försöka döda dem med antibakteriella produkter om det inte är absolut nödvändigt. Det stör hudens känsliga ekosystem och lämnar dörren öppen för skadliga patogener.

Ekologisk forskning
ESSE har en passion för all den forsknings som pågår om att hitta nya sätt att behandla huden. Deras produkter är ett resultat av forskning och inte av trender. De är istället övertygade om att naturen erbjuder oss allt som vi behöver för att utveckla världens bästa hudvårdsprodukter. Vår tro på naturliga produkter gör att vi också vill skydda våra naturtillgångar. Nästan en fjärdedel av alla världens växter finns i Sydafrika och ESSE har valt ut de bästa för att kunna leverera potenta ämnen i våra produkter.

Ingrediensena i ESSEs produkter innefattar Baobab, Kalaharimelon, Kigelia och Marula. Dessa växter skördas i dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.

Etik
ESSE har sedan de bildades 2002 hållit sig till deras grundläggande värderingar – de är ekologiskt certifierade, stödjer rättvis handel, är veganskt och emot djurförsök. De är också koldioxidneutrala. PhytoTrade Africa övervakar och ser till att de vildväxande ingredienserna skördas på ett hållbart sätt och att de små samhällen som samlar upp dem får rättvist betalt. ESSE tror att en eftertänksam produktion är ett steg mot hållbarhet, med rik variation och med framtiden för sig.

Förpackningar
Esses förpackningar består av glas eller första generationens plast. Detta innebär att de är helt återvinningsbara. Esse använder inte några plaster som innehåller mjukgöringsmedel då detta ofta hämmar kroppens östrogen. Ecocert utför fullständiga kontroller av ESSEs förpackningar. Detta för att säkerställa att de är säkra för konsumenten samt helt återvinningsbara.

Esses olika serier 
Esse Plus: Det här är serien för dig som vill boosta din huds mikrobiom med höga nivåer av probiotika. Med dessa produkter får du de bästa möjliga anti-ageingresultaten. Fantastiskt, eller hur? 

Esse Sensitive: Har du en känslig hud? Ja, då är det här verkligen serien för dig! Med hjälp av ekologiska och probiotiska aktiva ingredienser hjälper produkterna till att lugna och hela en känslig hud. 

Esse Core: En ekologisk cerifierad hudvårdsserie med probiotika som skyddar, ger näring och stärker din hud. 

Esse Omega: Här hittar du produkterna som är fulla av aktiva ämnen som innehåller omega-3. Ger en återfuktad hud med fin lyster!