om oss


Välkommen till Diatermikliniken, Din hudvårdsklinik i Kalmar grundad 1990. Vi är medlemmar i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, en sammanslutning för hudterapeuter i Sverige, som ställer höga krav på utbildning och etik.


Ann-Charlotte Andersson Rosén
Klinikens grundare och ägare sedan 1990. Ann-Charlotte är SHR-Auktoriserad Hudterapeut med vidareutbildning och SHR-certifierad Specialiserad Hudterapeut vid Uppsala Universitet, IPL/lasercert, Epilering/Diatermicert samt innehavare av Gesällbrev och Mästarbrev. Hon har dessutom läst kurser till C-nivå inom Biomedicin vid Linnéuniversitetet samt stressfysiologi vid Umeå universitet. Inom SHR har Ann-Charlotte haft uppdrag som examinator under 10 år, suttit i Utbildningsutskottet och varit Vice ordförande i SHR:s styrelse samt Etiska rådet. I dag sitter Ann-Charlotte i tekniska kommittén i SIS för utarbetandet av en Europeisk standard för hudterapeuten genom europeiska CEN.
 


Linda Berisson
Linda är SHR-Auktoriserad Hudterapeut och SPA-terapeut samt SHR-certifierad Specialiserad Hudterapeut och Gesällbrevsinnehavare. Linda är certifierad i Wax Logics Advanced  Class. Tidigare har hon varit SPA-chef och  förgyllt tillvaron för gästerna på Stufvenäs Gästgiveri. Från 2016 arbetar Linda hos oss på Diatermikliniken. Linda är även legitimerad grundskollärare, diplomerad spädbarnmassageinstruktör och har flera års erfarenhet av att leda babysim. 


Anastasia Zerbo
Anastasia är SHR-Auktoriserad Hudterapeut samt SHR-certifierad Specialiserad Hudterapeut och har över 20 års erfarenhet av hudterapeutyrket samt har drivit egen hudvårdssalong under många år. Anastasia har även utbildat sig till undersköterska och arbetar inom vården tillika hos oss.

Stephan Osthaus
Stephan är kirurg på Länssjukhuset i Kalmar och driver dessutom en privat mottagning hos oss på Diatermikliniken för behandling av ytliga kärl och åderbråck på ben. Stepan opererar också bort födelsemärken/leverfläckar estetiskt.
Stephans mailadress är sosurgery@telia.com. Du kan boka en konsultation i vår bokning.
 


Bodil Magounakis
Bodil är ögonläkare och driver en privat ögonklinik i Ångkvarnen i Kalmar. I samarbete med Diatermikliniken utför Bodil estetiska övre ögonlocksoperationer, dvs. avlägsnar överskottshud som tynger ner ögonlocken. Hon har både svensk och europeisk examen i oftalmologi och undervisar på Optikerprogrammet vid Linnéunversitetet. Bodil tar äver bort leverfläckar/födelsemärken.
Kontaktuppgift till Bodil är kalmarprivataogon@telia.com