diatermi

diatermi

Vid hårborttagning med diatermi innebär behandlingen att en tunn, steril nål som levererar ström förs ner i hårsäcken och hettar upp denna till ca 70 grader vilket ger en permanent förstörelse av hårsäcken. Denna behandling kan användas till alla typer av hår eller hud. Det betyder att den fungerar på ljusa och tunna strån, vita, grova eller mörka hår. Det spelar inte heller någon roll och huden är ljus eller mörk. Hur behandlingen upplevs är individuellt.
 
Med diatermi kan man även ta bort hudflikar, fibrom och åldersfläckar. Diatermi har använts inom medicinen ända sen slutet av 1800-talet och används idag inom tandläkarvården och kärlkirurgin. 
Beroende på hårets tjocklek varierar antalet behandlingar. Är det stora ytor du vill bli av med håren permanent på rekommenderar vi dig laser.

Frågor och svar:

Spelar det någon roll hur håret ser ut?
Nej det gör det inte. Det kan vara tunt eller grovt och ljust eller mörkt. Detta är den stora fördelen med diatermi. Det fungerar på alla hår.

Kan man behandla mörkhyade personer?
Ja det går alldeles utmärkt.

Finns det hår på kroppen man inte behandlar med diatermi?
Vi behandlar inte hår i öronen eller i näsan.

Vad kostar det att ta bort hår med diatermi?
Det beror på hur mycket som ska behandlas. Debitering sker på tid, med en startavgift varje gång. För att kunna göra en kostnadsbedömning av hela arbetet måste vi titta på Dig först.

Hur många gånger behöver man gå på behandling?
I genomsnitt behöver man behandla ett hår tre gånger. Är det mycket grovt behövs fler gånger, är det mycket tunt, färre. Har Du plockat med pincett är det också i regel fler än tre behandlingar per hår. Antalet besök beror på hur mycket man tar per gång och hur ofta man kommer. Man kanske delar upp ett område i fler delar och då blir det fler besök. Har man plockat med pincett senare än sex veckor före första besöket växer dessa hår olika fort tillbaka. Ett genomsnittligt antal besök kan vara 5-10 gånger.

Hur ofta behandlar man?
Det tar cirka fem veckor för ett hår att växa upp igen. Ett hår som är diatermibehandlat växer ut tunnare. Ett hår är mest känsligt i sin växtfas. Det är därför viktigt att man inte dröjer alltför länge mellan behandlingarna.

Varför växer det ut igen?
Man kan inte bränna ett grovt strå så hårt att det ger sig på en behandling. Man skulle då skada huden för mycket. Därför försvagar man det i omgångar.

Gör det ont?
Det svider till lite, men för de allra flesta är det inget problem. Man kan, om man vill, bedöva med bedövningskräm en timme före behandling.

Hur ser man ut efter en behandling?
Området blir lite rött. Detta lägger sig dock på mindre än en timme.

Ska man tänka på något särskilt efter en behandling?
Som med all skadad hud ska man inte utsätta huden på det behandlade området för sol under cirka en vecka. Använder Du Sunblock är det ingen fara. För övrigt lever Du på precis som vanligt.

Får man ta bort hår själv mellan behandlingarna?
Ja, Du får klippa håren eller raka men inte plocka med pincett.

När ska man inte genomgå en diatermibehandling?
Om man har pacemaker.

Är behandlingen permanent?
Ja i de hårsäckar som är förstörda växer det inte ut något mer hår.

Finns det några risker med diatermi?
En väl utförd behandling innebär inga risker. Diatermi har funnits sedan slutet på 1800-talet och används förutom vid hårborttagning även av tandläkare och kärlkirurger.

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.