Hudvårdsbehandling

Avancerad hudvård

Allmänt om kemisk peel
BetaPeel
Cryo (frysning)

Diamantslipning och ultraljud
Microneedling
TCA-peel

Hårborttagning med vax

Vaxning

MICRONEEDLING


Microneedling eller Collagen Induction Therapi (CIT) är en process då kroppens naturliga läknings-process sätts i gång för att öka mängden kollagen och elastin i huden genom att man skapar tusentals små vertikala kanaler ner i dermis.

Med tiden blir huden (dermis) tunnare på grund av att de celler (fibroblaster) som bildar volymen i huden arbetar långsammare. Microneedling kan åstadkomma dramatiska resultat i förbättringen av acneärr, minska porstorlek, minska fina linjer och rynkor samt förbättra hudspänsten. Nålarna skapar minimala skador i huden men responsen är densamma som vid betydligt mer aggressiva behandlingar. Detta gör att tillväxtfaktorer kommer till området vilket stimulerar kollagen och elastinproduktionen. Det sker även en kapillär tillväxt vilket kan förbättra blodtillförseln i området som hjälper till att skapa en mer hälsosam grund. Nålarna bryter upp fibrös och ojämn ärrväv och stimulerar tillväxten av ny vävnad för en slätare hudyta och bygger upp volymförlusten hos tunn hud samt reducerar linjer och rynkor.

Resultat man kan förvänta sig efter en behandling:

  • ökad fasthet
  • fina lnjer och rynkor minskar
  • utjämnade ärr (ytliga)
Microneedling lämpar sig för behandling av:
  • tunn och åldrad hud
  • rynkor
  • ärr (ytliga)
  • hyperpigmentering
Hur går behandlingen till?


Pennan har en steril nålkassett som flyttas över huden och då skapas massor av minimala skador som triggar i gång hudens läkning. Efter behandlingen är man lite röd vilket lägger sig på ett par dagar men  dagen efter kan man använda sig av makeup.
 

Ge bort ett presentkort till den du tycker om!

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.