Hudvårdsbehandling

C-vitaminbehandling

Miljön, och då framför allt sol eller UV-ljus, kan ge din hud flera problem. Därför kan denna behandling, som är rik på antioxidanter bringa skydd och stabilitet. Behandlingen är perfekt för att ge tillbaka huden dess klara friska lyster, samtidigt som fastheten ökas, linjer och rynkor reduceras, pigmentskador minskas och huden efterlämnas härligt mjuk. 
 

Överexponering av sol och miljöföroreningar kan påskynda hudens åldrande genom att bryta ner hudens kollagen och orsaka oxidativ stress. Vitamin C är en nödvändig komponent i kroppens bildande av kollagen och en potent antioxidant som hjälper till att reparera åldrad och solskadad hud. När man applicerar C-vitamin på huden förbättras kollagensyntesen och åldrandet saktas ner och skador av fria radikaler begränsas. Kollagen är ett strukturellt stödprotein som ger huden fasthet. Kollagenet minskar med stigande ålder vilket påskyndas av sol, rökning, fria radikaler och inflammation. När kollagensyntesen går långsammare är C-vitamin, applicerat på huden, ett av de mest effektiva sätten att stimulera kollagenproduktionen och sakta ner nedbrytningen.

 Vad gör att utvändigt C-vitamin är så viktigt? Människan och några få andra arter saknar förmågan att tillverka C-vitamin som är ett så viktigt ämne för en frisk och hälsosam hud. För att ytterligare komplicera saken är C-vitamin vattenlösligt så att väldigt mycket av det C-vitamin vi äter utsöndras snabbt.

 Medan C-vitamin via födan är mycket viktigt för hälsan så är stora doser den vägen inte så särskilt effektivt just för nivåerna i huden eftersom absorptionen av C-vitamin är begränsade av aktiv transport i tarmen. Den mest effektiva metoden att fylla på C-vitamin i huden är helt enkelt att applicera det direkt på huden.  Att lägga antioxidanter direkt på huden skapar mycket högre koncentrationer i huden än om man äter dem. Det är faktiskt så att applicering av C-vitamin direkt på huden är 20 gånger mer effektivt för huden än att äta det. Efter bara tre dagars applicering får man optimala nivåer av C-vitamin i huden. När C-vitaminet väl är absorberat av huden kan det inte tvätta eller skrubbas bort och signifikanta nivåer kvarstår upp till tre dagar.

Ge bort ett presentkort till den du tycker om!

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.