Hudvårdsbehandling

Acnebehandling

Acne förekommer oftare hos yngre personer och beror på en ökad talgkörtelaktivitet på grund av en ökad hormonaktivitet. Då hormon-balansen i kroppen ändras ökar bildningen av talg framförallt i ansiktet, på ryggen och på bröstet där talgkörtlarna är större. Dessutom ökar mängden av en bakterie,  P. acnes som bidrar till att poren täpps till och att man får en inflammation. Även ärftliga anlag har betydelse. Acne kan bestå av både pormaskar och ”finnar” i kombination eller var för sig. 

Acnebehandling

Vi behandlar pormaskar, papler och pustler (småfinnar). I de fall Du har större besvär och bölder rekommenderar vi alltid ett besök till hudläkare. 

I acnebehandlingen görs följande:

Avtvätt, ånga, mild kemisk peel eller enzympeel, grundlig portömning, inpackning och avslutande kräm. Denna behandling lämpar sig bäst för Dig med lindriga acnebesvär. Genom att avlägsna pormaskar eliminerar man grogrunden för ”finnar”.

 

Ge bort ett presentkort till den du tycker om!

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.