Hudvårdsbehandling

TCA-Peel / Kemisk peel

TCA-peel är en mycket mångsidig peel som använts i över 30 år i hudförbättrande syfte. Den kan appliceras på alla hudtyper, på alla delar av kroppen och lämpar sig väldigt bra för en rad olika indikationer. Upprepade TCA-peeler stimulerar kollagen- och elastinproduktionen lika bra som en djup peel och kan faktiskt vara att föredra då målet är att förnya överhuden så som i fallet med solskadad hud. Tidiga solskador är en av de bästa indikationerna för en TCA-peel. Melasma är också ett tillstånd där en TCA-peel lämpar sig väldigt bra.

Resultat man kan förvänta sig efter en behandling:

  • hudtonen jämnas ut
  • pigmentfläckar reduceras
  • fina linjer och rynkor minskar
  • huden blir fastare
  • huden ser friskare och mer hälsosam ut


Hur går behandlingen till?

Huden tvättas av och TCA-peelen appliceras lager för lager beroende på vad som ska behandlas. En brännande känsla uppstår under ett par minuter. Huden smörjs in och man ska inte tvätta sig på minst 12 timmar. Dagen efter känns huden väldigt stram och andra dagen börjar huden stötas av i en kraftig fjällning. Har man mycket solskador kan man under fjällningstiden bli lätt missfärgad. Huden får inte utsättas för sol förrän efter fyra veckor och därför ska man använda SPF30 och PA+++, högt skydd mot både UVA och UVB. Det är dock klokt att alltid använda solskydd om man vill förebygga och skydda sig från solskador.  Vid mera uttalade solskador rekommenderar vi 3 behandlingar med ca fem veckor emellan. 

Ge bort ett presentkort till den du tycker om!

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.