Hudvårdsbehandling

Cryo – frysning av åldersfläckar

Cryoterapi har använts inom skolmedicinen i många år för att behandla godartade hudförändringar såsom aktiniska keratoser, åldersfläckar (solar lentigo) , åldersvårtor  (seborroiska keratoser), mollusker, virala vårtor och dermatofibrom. Metoden lämpar sig bäst på personer med ljus hudtyp.

Vid frysningen uppstår en skada i vävnaden på grund utav intracellulär isbildning. Graden av skada är beroende av tiden och minusgraderna på cryomediet. Vi använder oss av koldioxidsnö vid en temperatur på -55 ℃ vilket ger en större säkerhetsmaginal jämförelsevis med flytande kväve som ligger på – 189 ⁰C. Efter behandlingen utvecklas en inflammation under de kommande 24 timmarna vilket medverkar till förstörelse av hudförändringen via immunologisk medierade mekanismer.

Cryo – frysning använder vi oss av sig för att behandla:

  • åldersfläckar
  • åldersvårtor
  • aktiniska keratoser
     

Hur går behandlingen till?

Cryomediet placeras på fläcken under några sekunder och det känns först kallt och sedan lite stickande. Fläcken kommer att torka till och fjälla av efter ca en vecka i ansiktet. På kroppen tar läkningen 2-3 veckor. Den nya huden ska inte utsättas för sol på sex veckor.

Ge bort ett presentkort till den du tycker om!

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.