Hudvårdsbehandling

Beta peel

BetaPeel
Kemisk peel är en av de äldsta metoderna för hudföryngring. Det finns beskrivet hur Cleopatra, redan för 3500 år sedan, badade i åsnemjölk och på så vi fick del av de positiva effekterna mjölksyran ger. Kemisk peel är både en flexibel och effektiv behandling som med rätt syra på rätt indikation ger mycket fina resultat. Syran löser upp bindningarna mellan hudens celler så att cellerna släpper från ytan och man får en exfolierande effekt. Salicylsyra är fettlöslig och effektivt motverkar pormaskar och inflammationer i huden, exempelvis vid acne eller rosacea.  Längre in i huden påverkas fibroblasterna så att kollagennybildningen triggas och det bildas också mer glykosaminoglykaner, det vill säga grundsubstansen i huden som håller vatten. Hyaluronsyra är en sådan och den kan binda extremt mycket vatten. Detta kommer att leda till en fräschare och hälsosammare yta och mer innehåll.
 
För att uppnå bästa resultat av Din BetaPeel ska du undvika följande en vecka före behandling:
 
Retinol (mer än 0,3 %)
Tretionin (Aberela) eller andra retinoider (Differin)
Hårborttagning
Ansiktsmasker
Exfolierande produkter
AHA och BHA-produkter
 
Slutligen är det bra om du kan komma utan make-up och parfym till Din behandling. Om Du bär kontaktlinser bör dessa tas ut under behandlingen.
 
Under de närmaste sju dagarna kommer Din hud att gå igenom en förnyelseprocess. Det yttersta lagret hudceller kommer att stötas bort. Detta kan medföra en synlig peeling. Fjällningen startar oftast andra till tredje dagen efter behandlingen och varar vanligtvis tre till fyra dagar. Ibland tar det en dryg vecka. Du kan också uppleva stramhet och lite klåda under denna tid.

Resultat man kan förvänta sig efter en behandling:
 

  • perfekt antiinflammatorisk behandling för en hud med rosacea eller acne
  • hudtonen jämnas ut
  • texturen blir mjukare
  • fet hud och acne förbättras
  • stora porer minskar i storlek
  • huden ser friskare och mer hälsosam ut


 

Ge bort ett presentkort till den du tycker om!

Boka när Du har tid! Med vår onlinebokning sköter du dina bokningsärenden enkelt och bekvämt. Du kan både boka och göra avbokningar samt ändra din bokade tid. Tjänsten är öppen dygnet runt.